Menü Schließen

Analytikere: Bitcoin bliver fortsat betragtet som et hækningsværktøj

Ifølge de fleste analytikere fortsætter Bitcoin med at styrke sin position som et potentielt redskab til at afdække ens formue. Verdens største kryptokurrency efter markedsværdi fik dette nyfundne ry i løbet af de tidlige dage af COVID-pandemien, og det ser ikke ud til at give op når som helst snart.

Bitcoin har en hævende anseelse

Ideen er opstået i de seneste måneder, at bitcoin på en eller anden måde er sikrere og mere stabil, endda end aktiver som guld, og langt stærkere end den amerikanske dollar, som angiveligt bliver svagere takket være stigende inflation. Kryptovalutaen betragtes som et produkt, der potentielt holder ens penge stabile i tider med økonomisk strid.

Indtil videre er valutaen steget med mere end 150 procent kun de sidste par måneder. Dette sker, ligesom analytikere mener, at den amerikanske dollar kan falde så meget som 20 procent næste år, når økonomien kommer sig efter pandemien. Jeffrey Halley – en senior markedsanalytiker hos OANDA Asia Pacific Pte – forklarede i et nylig interview:

Bitcoin ser ud til at være den valgte sikring mod den amerikanske dollarafbrydelse, der er truende, enten gennem mere Federal Reserve kvantitativ lempelse, højere statsgæld eller en stigende rentekurve – eller alle tre.

Da den primære kryptovalutas omdømme fortsat vokser, er prisen steget op sammen med den. I skrivende stund handler bitcoin for lige under $ 18.000, det højeste, det har været i tre år. Mange analytikere mener, at valutaen potentielt kan ramme nye højder i 2021. Mike Novogratz, en milliardærinvestor og tidligere hedgefondforvalter, er en af ​​dem. I tale med CNBC hævdede Novogratz for nylig, at aktivet kunne ramme $ 65.000 næste år.

Andre analytikere – som Chris Weston, forskningsleder hos Pepperstone Financial Pty – føler, at bitcoins evne til at hjælpe ens portefølje ikke spiller en så stor rolle, som nogle måske tror. Han mener snarere, at dette er et godt gammeldags tilfælde af FOMO eller frygt for at gå glip af.

Mere legitimitet for mønten

Faktum er, at mange store virksomheder, såsom MicroStrategy og Square, har befæstet deres positioner på bitcoin og købt enorme mængder af det digitale aktiv. Dette, siger han, har arbejdet for at legitimere bitcoin noget, og nu er folk mere ivrige end nogensinde til at få fingrene på det. Han kommenterede for nylig:

Det faktum, at så mange store hitters offentligt erklærer deres holdning, hjælper klart. Jeg kan ikke se dette skridt som en mani eller grovt over-elsket endnu.

Bitcoin har fortsat med at bevæge sig siden marts, mens guld i sidste ende toppede i august sidste år og siden er faldet med mere end ni procent. Nogle virksomheder tager dette som et tegn på, at ædle metaller sandsynligvis vil lide yderligere. Morgan Stanley forudsagde oprindeligt en pris på omkring $ 1.950 for guld i 2021, men er siden gået tilbage til ca. $ 1.825.